poniedziałek, 30 września 2013

Sałatka z figami, szynką szwarcwaldzką i serem camembert

Bardzo długo szukałam w Bytomiu fig. Pewnego dnia na zakupach mój mąż podszedł do mnie z kilkoma pięknymi figami, które chyba wyczarował. Mając te cudeńka zrobiłam przepyszną sałatkę, którą każdemu polecam.


Składniki na 1 dużą porcję:
garść rukoli
2 figi
3 plastry szynki szwarcwaldzkiej
kilka małych kawałków miękkiego sera camembert

dressing:
1 łyżka octu balsamicznego
3 łyżki oliwy
2 łyżki miodu


Na dużym talerzu układamy rukolę. Na niej układamy figi pokrojone w mniejsze cząstki (ósemki), ser w kawałkach oraz porwaną na mniejsze kawałki szynkę. W miseczce mieszamy dokładnie składniki na dressing. Sałatkę polewamy dowolną ilością dressingu. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz