sobota, 6 kwietnia 2013

Truskawki w czekoladzie z chili, czyli pyszny dodatek do szampana

Ciężko powiedzieć, że to przepis, ponieważ jest to tak proste i szybkie, że gotowaniem nie można tego nazwać :) Truskawki w czekoladzie są po prostu pyszne. Jedne zrobiłam w gorzkiej czekoladzie z chili, a drugie w białej czekoladzie. Polecam :)



Składniki:
kilkanaście dużych truskawek
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady z chili (jeśli nie mamy czekolady z chili, to po prostu dodajmy odrobinę chili w proszku)
1/2 tabliczki białej czekolady

Truskawki dobrze myjemy i osuszamy ręcznikami papierowymi (muszą być naprawdę suche, inaczej przez wodę czekolada z nich spłynie). Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej (oczywiście gorzką czekoladę i mleczną osobno ;) ). Jedne truskawki maczamy w gorzkiej, a drugie w białej czekoladzie. Dokładnie obtaczamy w niej truskawki. Przekładamy je na talerz i odkładamy do lodówki, aż czekolada zastygnie.



1 komentarz:

  1. Całkiem przyzwoity smak, polecam koniecznie z kieliszkiem szampana!!!!!

    OdpowiedzUsuń