niedziela, 21 października 2012

Sałatka ze szpinaku z kurczakiem



Składniki na 2 porcje:

2 duże garście świeżego szpinaku
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 pomidor
1/3 ogórka zielonego szklarniowego
przyprawa shoarma czerwona (lub inna do kurczaka)
winegret
olej

Szpinak myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pierś z kurczaka przyprawiamy przyprawą shoarma i odkładamy na 1/2 godziny do lodówki. Po tym czasie smażymy pierś na niewielkiej ilości tłuszczu z obydwu stron. Usmażony filet kroimy w paski. Pomidora kroimy w kostkę, a ogórka obieramy ze skórki i kroimy w półplasterki. Na talerzach układamy szpinak, pozostałe warzywa, pierś z kurczaka i całość polewamy winegretem. Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz