Składniki na 1 -2 porcje:
2 małe garście świeżego szpinaku
3 plastry szynki szwarcwaldzkiej (można ją zastąpić inną
szynką)
25 - 50 g
sera typu gorgonzola
kawałek ogórka zielonego (ilość wg uznania)
kawałek czerwonej papryki (ilość wg uznania)
winegret (ja z braku czasu użyłam gotowego, natomiast bardzo
łatwo można zrobić własny)
Szpinak myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i wrzucamy na talerz. Ogórek myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w półtalarki i układamy na szpinaku. Paprykę kroimy w cienkie półplasterki i również układamy na szpinaku. Szynkę i ser kroimy na mniejsze kawałki i układamy na szpinaku. Całość polewamy winegretem (w ilości wg uznania). Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz