piątek, 1 lutego 2013

Sałatka grecka z czosnkowymi grzankami


Składniki:

mieszanka sałat
kilka pomidorków koktajlowych
1/2 opakowania sera typu feta
kawałek ogórka zielonego
1 szalotka
garść czarnych oliwek
domowy winegret (przepis na blogu)
kilka kromek bagietki
3 duże łyżki masła
2 ząbki czosnku
wegeta

Sałatę przekładamy na talerze. Pomidorki kroimy na pół i układamy na sałacie. Cebulę i ogórka kroimy w plastry i również układamy na sałacie. Dokładamy również oliwki i ser pokrojony w kostkę. Polewamy winegretem. Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym czosnkiem i wegetą (ilość do smaku). Smarujemy kromeczki bagietki i wkładamy do nagrzanego piekarnika, aż zrobią się chrupkie. Podajemy z sałatką. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz