To chyba ulubiona przekąska moja i mojego narzeczonego. Pakieciki są bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne. Polecam wypróbowanie tego przepisu :)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
ok. 40 dag pieczarek
1 mała cebula
4 - 5 łyżek poszatkowanej natki pietruszki
3 łyżki masła
sól, pieprz
Pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Następnie na patelni rozpuszczamy masło, na którym przysmażamy cebulę do osiągnięcia szklistości. Do cebuli wrzucamy pieczarki, solimy i smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku.
Farsz odstawiamy do wystygnięcia, gdyż nie wolno nakładać gorącego farszu na ciasto francuskie. Ciasto kroimy na kwadraty o boku około 6 - 8 cm w zależności czy wolimy malutkie pakieciki, czy większe. Nakładamy farsz na środek każdego kwadracika i zlepiamy naprzeciwległe rogi ze sobą.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ºC na 20 - 25 min do zrumienienia się ciasta. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz