Składniki:
4 porcje schabu na kotlety
60 g płatków owsianych
30 g bułki tartej
mąka
1 jajko
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
olej do smażenia
sól, pieprz
Schab rozbijamy na bardzo cienkie kotlety, pamiętając o tym, żeby ich nie podziurawić :) Solimy i pieprzymy z obydwu stron. Następnie płatki owsiane rozdrabniamy w rękach i przesypujemy na głęboki talerz. Dodajemy bułkę tartą i natkę pietruszki, po czym wszystko dokładnie mieszamy. Kotlety obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w naszej mieszance płatków z bułką tartą. Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obydwu stron do uzyskania złotego koloru. Podajemy z wybranymi przez nas dodatkami. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz