Zwolennikiem tych skrzydełek jest mój narzeczony, który uwielbia pikantne smaki. Smędził, smędził, aż wysmędził, że je mu zrobiłam. Proste i szybkie w wykonaniu.
Składniki:
10 skrzydełek
4 łyżki oliwy z oliwek
2 - 3 łyżki miodu
1/2 papryczki chili
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól, pieprz
Skrzydełka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie nacinamy je w kilku miejscach, aby marynata lepiej się wchłonęła i zabieramy się za naszą marynatę. Do miseczki wlewamy oliwę, miód, pokrojoną papryczkę, słodką paprykę i odrobinę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy, po czym zalewamy skrzydełka marynatą i nacieramy skrzydełka. Odkładamy na 1 - 2 godziny. Po tym czasie pieczemy skrzydełka w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1 godzinę (aż się zarumienią).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz