Ostatnio mam straszną ochotę na pieczoną marchewkę (odkąd pierwszy raz ją spróbowałam), dlatego podaje ją ciągle do każdego obiadu :) Tym razem użyłam ją do grillowanego łososia. Przepis na marchewkę znajduje się w poście: boczniaki panierowane z pieczoną marchewką.
Składniki na 2 porcje:
2 filety z łososia (po około 200 g)
ćwiartka cytryny
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Łososia myjemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy go solą i pieprzem do smaku, polewamy sokiem z cytryny i 2 łyżkami oliwy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie smażymy filety na patelni grillowej lub na grillu z każdej strony, aż łosoś się zrumieni. Proste i smaczne :) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz