Składniki:
1 kostka margaryny
10 dag cukru pudru
2 cukry waniliowe
0,5 kg mąki pszennej
garść posiekanych drobno orzechów (im będą drobniejsze, tym łatwiej uformujemy rogaliki, dlatego możemy użyć moździerza)
Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Dodajemy mąkę i orzechy i ugniatamy rękami, aż masa się dobrze sklei. Formujemy rogaliki dowolnej wielkości (im mniejsze tym szybciej się upieką) i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy, aż się zarumienią. Proste, prawda? Smacznego :)
Spróbowalismy i przyznamy że są pyszne!!!!!!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakują :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że Babcia ma bardzo dobry przepis. Pychotka!!!!!
OdpowiedzUsuńPrzekażę Babci :)
OdpowiedzUsuń